“Mindfulness er særligt for dig, der lider af stress, angst eller smerter”

8 ugers forløb

8-ugers-programmet er et intensivt selv-styret træningsprogram i kunsten i at leve bevidst og henvender sig til enhver, der vil overskride sine egne grænser og arbejde sig hen mod bedre helbred og større velbefindende. 

Mindfulness-based Stress Reductionprogram (MBSR) er udvilket af Jon Kabat-Zinn’s. Senere er Mindfulness-based Cognitive Therapy (MBCT) er udviklet af Zindel Segal, Mark Williams og John Teasdale inspireret af Jon Kabat-Zinn.

MBCT programmet er specielt designet til at hjælpe mennesker med tilbagevendende depressive lidelser og stresssymptomer, men anvendes i høj grad også som forebyggende tiltag.

MBSR og mindfulness træning en anerkendt metode, som også anvendes af mennesker, som ønsker at være mere tilstede i nuet og mere nærværende i de relationer de indgår i.

På kurset trænes de grundlæggende mindfulness principper og praksisværktøjer.

Vi vil blandt andet arbejde med:

  • Opmærksomhed på åndedrættet
  • Opmærksomhed på tanker, følelser og krop
  • Opmærksomhed på gentagelser
  • Nærvær
  • Bevidstheden om muligheden for at vælge

Kurset er oplevelsesorienteret og tager udgangspunkt i dine egne erfaringer og væren i livet, privat og på job. Vi praktiserer opmærksomhedsøvelser, siddende, liggende og gående meditationer, samt mindfulnessyoga. I løbet af kurset vil du opøve evnen til at opretholde din egen daglig mindfulness meditationspraksis efter kurset er afsluttet.

Inden kursusstart har vi en samtale pr. telefon.

Høstgaard

Praktiske oplysninger:

Kurset foregår på KnowHowZ, Baldersvej 12, 8850 Bjerringbro.

Du skal medbringe en yogamåtte eller et liggeunderlag, derudover er det en god idé at tage et tæppe og en lille pude med og have noget løstsiddende tøj på, som du kan bevæge dig i.

Du får udleveret kursusmateriale inklusive lydfiler til træning derhjemme mellem sessionerne.

Terapi

Jeg kom fuld af skam og med bøjet nakke. Jeg gik derfra med oprejst pande, fuld af stolthed og evne til at elske mig selv og dermed også elske andre.

Line 18 år